Blog

Ló színek – gyors összefoglalás
2022.03.13.

Ló színek, lovak színei

A ló színek nagyon trükkösek. A lovak színei ugyanis nagyon változatosak. A sörény a farok és a szőr színe nem mindig egyforma. Ráadásul egészen máshogy nevezzük őket, mint általában a színeket. Az alábbi ló színek léteznek:

 

A pej színű ló

A pej színű ló szőre barna, ez a leginkább elterjedt ló szín. Lehet sötét, vöröses, közepes vagy világos barna, de a sörénye és a farka fekete. Gyakran visel fehér lójegyeket. A pej lovak nagyon változatos színekben pompáznak, egészen a sötét barnától a pezsgő színig. Olvasd el cikkünket a pej lovakról melyből mindent megtudhatsz róluk.

deres ló
Pej színű ló

A fakó

A fakó színű ló világosabb, mint a pej színű ló, ez a legősibb ló szín. A fakó ló fedőszőrének színe kopottas sárgásbarna, szürkés vagy szürkésbarna színű, fekete hosszú szőrökkel és fekete hátcsíkkal valamint lábszárcsíkokkal (farka és sörénye általában nagyon sötét, fekete színű)

fakó ló
fakó ló

 

Milyen színű az almásderes ló?

Az almásderes ló szőre szürke világos vagy sötét színű foltokkal.

almásderes ló
almásderes ló

 

Sárga ló

A sárga ló lehet egészen világos, vöröses vagy sötét barna színű. Fontos ismertető jele hogy a farka és a sörénye a szőrrel azonos színű. A sárga lovat gesztenye színű lónak is  nevezzük, az angolból jön.

sárga ló
sárga ló

 

Szürke ló

A szürke lónak a fehértől egészen a sötét szürkéig rengeteg árnyalata lehet. A szürke ló az a ló is aki a fehér színű szőrén elmosódott, kisebb sötét  foltokat visel.

szürke ló
szürke ló

 

Fekete ló

A teljesen fekete színű lovakat nevezik fekete lovaknak.

fekete ló
fekete ló

Deres ló

A deres ló feje és láb vége mindig meg egyezik a ló szőrének alapszínével. A ló szőrébe fehér szálak vegyülnek, ezért nevezik deres lónak.

deres ló
Deres ló

Pejderes

A pejderes olyan ló szín melyben a pej alap színét fehér hosszú szőrök színezik.

pejderes ló
pejderes ló

Tarka

A tarka ló mindig foltos. Barna, fehér vagy éppen fekete foltjai vannak. A fehér szőrén különböző méretű fekete foltokkal díszített ló a párduc tarka ló.

tarka ló
tarka ló

Fehértarka ló

A fehértarka lónak kétféle színű szőre van, és mindig van benne fehér. Lehet pej és fehér, gesztenye és fehér vagy szürke és fehér.

fehértarka ló
fehértarka ló

A ló színekről részletes leírást itt olvashatsz: