Blog

Legszebb lovas idézetek
2024.05.02.
leszebb lovas idézetek

Legszebb lovas idézetek

 

Rengeteg lovas idézetet, mondást átnéztünk. A legszebben szívhez szóló idézeteket válogattuk össze ezen az oldalon: A legszebb lovas idézetek gyűjteménye.

„Az embernek sem sikerülhet minden, még az Istennek is csak két dolog sikerült: a tavasz meg a ló.”

Curzio Malaparte

„Csak az taníthatja meg lovának a nyugalmat, a fogékonyságot, a magabiztosságot és a bátorságot, aki maga is rendelkezik ezekkel az erényekkel. Az önbizalom látszatával nem lehet a lovakat irányítani. Le kell vetnünk maszkjainkat, meg kell szabadulnunk félelmeinktől és belső konfliktusainktól, csak így tehetünk szert tekintélyre lovaink előtt.”

Chris Irwin

„Egymillió évvel az ember születése előtt, a lovak óriási mezőkön legeltek, és olyan hangok alapján tájékozódtak, amiket csak ők hallottak.
Mint vad a vadásszal, úgy találkoztak először az emberrel, mert jóval azelőtt sem, hogy munkára fogták volna, a húsukért megölték őket.
Az emberhez fűződő viszonyuk örökre törékeny marad, mert a félelem immár túl mélyen költözött a szívükbe ahhoz, hogy elfeledhessék.
Az új kőkorszak óta akadt néhány ember, aki mindezt megértette.Ők a lovak lelkébe láttak, és gyógyírrel szolgáltak sebeikre. Halkan titkokat súgtak a lovak zúgó fülébe.
Őket nevezték úgy, hogy a suttogók.”

A Suttogó című filmből

„Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem.”

„A lovaglás ugyanarról a tőről fakad, mint a szerelem, testek-lelkek közösítéséről szól, harmóniavarázs vagy szenvedélyes küzdelem is lehet belőle.”

Vavyan Fable

“A lovak különleges lények. Néhányan közülük azonban olyan rendkívüli teljesítményt nyújtanak, hogy haláluk után is fennmarad a nevük és országhatárokon átívelő dicsőséget szereznek. “

Astrid Frank

„A jó tréner meghallja, mit mond neki a ló. A nagy tréner azt is meghallja, amit csak suttog.”

Monty Roberts

“A ló gőg nélküli nemesség, irigység nélküli barátság, hiúság nélküli szépség, szolga,de mégsem rabszolga.”

ismeretlen szerző

Andalúz ló spanyol iskola

A megkínzott ló szenvedése
Embervérért kiált az égre.

William Blake

„Ha egy ló társává fogad neked adja mindenét: erejét, kitartását, vad szellemét. De cserébe nem kéri el mindened, elég neki megbecsülő Szereteted!”

Ismeretlen

“Mostanra lehetőségem adódott számos csodálatos lovat meg ülni, akik mindannyian különleges helyet foglalnak el a szívemben. Nekik köszönhetően megvalósultak az álmaim.”

Pippa Funnel

„Amíg meg nem tapasztaltuk, milyen érzés szeretni egy állatot, lelkünk egy része mélyen alszik.”

Anatole France

ritka lovas idézetek

„Az élet egyetlen olyan pillanata sem kárba veszett idő, amit nyeregben töltünk.”

„Van valami a ló külsejében, ami jó az ember belsejének.”

Sir Winston Churcill

„Az évezredek bölcsessége a lovak szemével tekint a világra. És teljesen mindegy, hogy fekete, fehér, Afrikában született, vagy Amerikában, vagy a közép-európai Topoiankyban: az összes nemes, kitartó és gyönyörű.”

Vladimir Ferko

„Csodálatos állat a ló, soha nem lehet tudni, mit fog csinálni a következő pillanatban. És így van ez már a trójai faló óta.”

Agatha Christie

„A világ kincse a lónak két szeme között rejlik. A ló az ember után a legdicsőbb teremtés, a legnemesebb foglalkozás a lótenyésztés, a legszebb mulatság a nyargalás és a legjobb dolog a lónak etetése és ápolása.”

Virginia Cleo Andrews

„Ló hátán csak úrnak van helye. A többi menjen gyalogosnak.”

Margaret Mitchell

„Az ember mindenkori legnemesebb hódítása a ló.”

Comte de Buffon