Blog

Ritka lovas idézetek
2022.03.30.
ritka lovas idézetek

Ritka lovas idézetek, ló idézetek

 

Olyan ritka lovas idézetek gyűjteményét találod meg itt, amik minden lóimádóhoz szólnak, szívből. Az első idézet a Suttogó című filmből való:

„Egymillió évvel az ember születése előtt, a lovak óriási mezőkön legeltek, és olyan hangok alapján tájékozódtak, amiket csak ők hallottak.
Mint vad a vadásszal, úgy találkoztak először az emberrel, mert jóval azelőtt sem, hogy munkára fogták volna, a húsukért megölték őket.
Az emberhez fűződő viszonyuk örökre törékeny marad, mert a félelem immár túl mélyen költözött a szívükbe ahhoz, hogy elfeledhessék.
Az új kőkorszak óta akadt néhány ember, aki mindezt megértette.Ők a lovak lelkébe láttak, és gyógyírrel szolgáltak sebeikre. Halkan titkokat súgtak a lovak zúgó fülébe.
Őket nevezték úgy, hogy a suttogók.”

A Suttogó című filmből

„Ha legközelebb újra megszületek, vadon élő ló szeretnék lenni. Szabadon nyargaló, büszke, örömittas széljáró! Nem akarnám, hogy valaha is befogjanak, felnyergeljenek, még akkor se, ha jól bánnának velem.”

Vavyan Fable

“A lovak különleges lények. Néhányan közülük azonban olyan rendkívüli teljesítményt nyújtanak, hogy haláluk után is fennmarad a nevük és országhatárokon átívelő dicsőséget szereznek. “

Astrid Frank

“A ló gőg nélküli nemesség, irigység nélküli barátság, hiúság nélküli szépség, szolga,de mégsem rabszolga.”

ismeretlen szerző

„A lovakat nem lehet úgy irányítani, ahogy az beidegződött a dolgok, a tárgyak felett. A ló akkor a legkevésbé veszélyes, ha sokat törődnek vele. Állandóan szelídíteni kell, mert ha nem, visszavadul a természetes állapotába, mint minden háziállat, és akkor nagyon veszélyes. Ahhoz, hogy dolgozni tudjunk vele, olyan érzékeket kell kiszelídíteni, eltompítani belőle, amik neki teljesen természetesek. Például hogy ne ijedjen meg. Egy menekülő állat ne ijedjen meg? Ez nagyon abszurd. Neki ezen a reflexén múlik az élete…”

Kollár-Klemencz László

“Mostanra lehetőségem adódott számos csodálatos lovat meg ülni, akik mindannyian különleges helyet foglalnak el a szívemben. Nekik köszönhetően megvalósultak az álmaim.”

Pippa Funnel

„Van valami a ló külsejében, ami jó az ember belsejének.”

Sir Winston Churcill

„Csodálatos állat a ló, soha nem lehet tudni, mit fog csinálni a következő pillanatban. És így van ez már a trójai faló óta.”

Agatha Christie